Niels de Langen
Milaan - Cortina d'Ampezzo 2026

Niels de Langen

Ik ben Niels de Langen 21 jaar en paralympisch alpine skiër. Door de ziekte meningokokken sepsis ben ik net voor mijn 1ste verjaardag mijn rechterbeen verloren. Op mijn 16de heb ik besloten mijn zwaar beschadigde linkerbeen ook te laten amputeren. Ik ben op mijn 8ste begonnen met skiën bij de VGW Vereniging Gehandicapten Wintersporters. Mijn ouders hebben altijd een passie gehad voor wintersport en wilde dit ook graag aan mij meegeven. Op mijn 12de heb ik meegedaan aan een talentendag van de NSKIV. Vanuit die talentendag ben ik doorgegroeid naar WK brons op de slalom in 2017 en een 8ste plaats op de Paralympische spelen van PyeongChang 2018. 


Na de vorige Paralympische spelen behaalde ik zilver op de reuzenslalom van het WK van 2019, in Kranjska Gora. Mijn focus was sindsdien de paralympische spelen van 2022, in Peking. Het WK te Lillehammer 2021 was helaas een jaar verplaatst vanwege de COVID-19 maatregelen die nog golden in Noorwegen begin 2021. Dit WK heeft uiteindelijk plaats kunnen vinden in januari 2022. Hier heb ik 2 maal brons behaald. In maart 2022 was het dan eindelijk zo ver, na 4 jaar hard trainen gingen de paralympische winterspelen te Peking van start. Na mijn eerste paralympische medaille op de supercombinatie op 7 maart was ik al enorm blij. Maar op de laatste dag van het toernooi, zondag 13 maart, behaalde ik een mooie zilveren medaille op de slalom. 

 

Op dit moment train ik voor het WK van 2025, waar mijn doel is om voor het goud te strijden. Het grootste doel waar alles op gericht is zijn de Paralympische spelen van Milaan in 2026. Hier ga ik de enige medaille die ik nog mis, GOUD!